Ebook Hartanah Abang Ensem

Ebook Hartanah Abang Ensem

Ini adalah himpunan ebook panduan pelaburan hartanah yang disusun oleh Meor Zaidee aka Abang Ensem


Harga bagi setiap ebook adalah RM25 sahaja. 


Walau bagaimanapun, jika anda membeli pakej kombo 10 Ebook ini harganya adalah RM199 sahaja. 


1. Rahsia Jutawan Hartanah Terbongkar

Ebook pertama yang AE tulis pada tahun 2010. Memang skema habis la gaya penulisannya. Ebook yang melontarkan pandangan beliau terhadap steps untuk menjadi jutawan hartanah.

Komen penulis: Tak best sangat sebab memaparkan sisi kelemahan penulisan beliau. Hahaha ???????????? 



2. Tips Panduan Beli Rumah Subsale 

Ebook kedua AE yang mengenengahkan langkah-langkah asas untuk membeli rumah subsale. Walaupun sudah hampir 9 tahun usia ebook ini tapi infonya masih lagi evergreen untuk dibaca.

Komen penulis: Berbaloi untuk dibaca oleh newbie manakala buat yang dah expert, ebook ini bakal mengundang kutukan. 



3. Caraku

Tulisan dari hati kerana ianya memaparkan ideologi AE terhadap jenis hartanah yang selamat pada pandangan beliau. Ebook ini juga turut menyatakan asbab kenapa jenis hartanah begitu yang menjadi pilihannya.

Komen penulis: Kompom ramai yang akan mengecam. ????



4. Tips Mudah Lulus Pinjaman

Digarap hasil dari pengalaman penulis sendiri. Berkongsi kisah bagaimana beliau masih mampu mendapat pinjaman walaupun dengan gaji yang kecil dan komitmen hutang yang tinggi ketika itu.

Komen penulis: Antara ebook yang paling banyak mendapat testimoni dari pembaca.



5. Rahsia Refinancing 

Rahsia si penulis mendapatkan modal untuk menambah rumah. Antara tulisan paling berseni beserta contoh dan case study beliau sendiri ketika membuat pembiayaan semula (refinancing).

Komen penulis: Berbaloi buat mereka yang buntu untuk mencari modal menambah rumah.



6. 10 Tips Hartanah buat Newbie 

10 nasihat berguna buat mereka yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia hartanah. Bak kata orang, DO & DON'T sebelum membeli hartanah.

Komen penulis: Jangan baca kalau korang bukan newbie. Kalau tidak, buat rugi duit korang je membeli ????



7. Himpunan Tips Hartanah AE 

Di dalam salah satu bengkel penulisan oleh sebuah syarikat penerbitan, ebook ini telah diangkat sebagai gaya penulisan pertama yang memaparkan status Facebook ke dalam bentuk ebook di Malaysia. Ini kerana konsep ebook ini adalah lanjutan dari buku JANGAN BACA BUKU INI yang memaparkan paparan status #TipsHartanah di Facebook penulis.

Komen penulis: Tips ringkas tapi mengesankan. Jangan beli jika korang dah compile semua tips penulis dari tahun 2013 di Facebook.



8. Nota Hartanah AE

Sepertimana ebook Himpunan Tips Hartanah, ebook ini juga memaparkan Nota Hartanah penulis di Facebook tetapi dengan lebih terperinci lagi. Ianya lebih kepada penceritaan berbentuk kewangan dan pelaburan bagi mereka yang menginginkan kisah-kisah motivasi.

Komen penulis: Kisah benar yang bakal meningkatkan motivasi korang.



9. Tips Sewaan Rumah 

Memaparkan kisah dan cara penulis memantau penyewa beliau. Turut dikongsikan cara-cara menguruskan dokumen beserta tips mengusir penyewa culas.

Komen penulis: Wajib baca jika korang adalah seorang landlord.



10. Aku Diusha Lembaga 

Pengalaman sebenar yang berlaku ke atas penulis pada tahun 2016. Diaudit oleh pihak LHDN terhadap kekayaan yang dimiliki beliau. Mengetengahkan kelemahan yang dilakukan beliau di dalam menguruskan kekayaannya.

Komen penulis: Pasti membuka mata dan minda korang terhadap cukai. Kalau tak caya, beli dan baca ????



Sila isi maklumat yang diperlukan di bawah dan buat bayaran untuk tempahan


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Rahsia Jutawan Hartanah RM25
Panduan Beli Rumah Subsale RM25
Caraku RM25
Tips Mudah Lulus Pinjaman RM25
Rahsia Refinancing RM25
10 Tips Buat Pelabur Newbie RM25
Himpunan Tips Hartanah AE RM25
Nota Hartanah AE RM25
Tips Sewaan Rumah RM25
Aku Diusha Lembaga RM25
Pakej Kombo 10 Ebook AE RM199
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN